ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Martínez creu que hi ha un excés de fisioterapeutes i d'odontòlegs que entren per la CASS

www.andorradifusio.ad

Els professionals de la salut convencionats a la CASS ja tenen el seu decret d'aprovació, que serà renovable cada quatre anys. Es vol acabar així amb l'excés de facultatius en alguns sectors, com ara en la fisioteràpia.

Joan Martínez, ministre de Salut, ha assegurat que actualment hi ha un 20% més de fisioterapeutes i un 13% més d'odontòlegs del que seria òptim. En canvi, el nombre de metges és més o menys el que tocaria, tot i que hi ha algunes especialitats en què falten professionals i d'altres en les quals n'hi ha més del compte.

Per aquest motiu, s'ha aprovat un decret perquè els metges que estiguin convencionats a la CASS s'hagin d'acreditar cada quatre anys. Els criteris són que siguin necessaris en el seu àmbit i la seva implantació al país. "Teníem l'aixeta oberta des de fa molts anys, sense cap control, i ara hem tancat l'aixeta i regularem el pas d'aquesta aixeta. A partir d'aquí, les coses aniran tornant al seu lloc. En quants anys? Hi haurà especialitats en què serà molt poc temps i d'altres en les quals necessitarem incorporar professionals...", adverteix el ministre.

Martínez també ha explicat que el Govern ja té candidats per a substituir Jean-Michel Rascagneres com a president de la CASS. Assegura que la decisió del seu relleu es prendrà els propers dies.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: