ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Massana aporta 3 milions a EMAP per fer front a l'impacte de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

La situació dels camps de neu ha estat un dels temes centrals de la sessió de Consell de comú de la Massana d'aquest dilluns al matí, ja que s'ha aprovat un crèdit extraordinari de 3 milions d'euros per fer front a l'impacte de la pandèmia.

El comú de la Massana ha aprovat destinar un crèdit extraordinari de 3 milions d'euros a la societat Estacions de Muntanya d'Arinsal-Pal per la falta de turistes i clients habituals. L'administració comunal ha previst que aquesta aportació serà suficient per fer front a les despeses addicionals del sector de Pal, que està en funcionament parcial, i per al manteniment del sector d'Arinsal fins al 31 de març.

"La facturació prevista per 2021 serà d'entre un 6 i un 7% de la de l'any anterior en el mateix període. En canvi la despesa per mantenir els sectors oberts parcialment serà d'un 30% respecte a l'any anterior", ha explicat el conseller de Finances, Jordi Areny. El membre de la majoria creu que "és obvi que a partir del 31 de març, al comú de la Massana necessitarem altres estratègies externes per arribar a les possibles despeses".

Així, per ara l'administració massanenca descarta el tancament de les pistes d'esquí, tot i que es mantenen les converses amb l'executiu per valorar la situació dels actors del sector turístic més afectats aquesta temporada d'hivern. La cònsol major, Olga Molné, ha recalcat que s'estan duent a terme campanyes per fomentar el consum a la parròquia i ha recordat que els empresaris i comerciants es poden acollir a diversos ajuts. Per exemple, ha mencionat la situació dels negocis relacionats amb les pistes d'esquí, amb especial referència als d'Arinsal.

Durant la sessió també s'ha donat llum verd a la licitació d'un concurs d'obres per a l'embelliment de l'entrada del parc natural del Comapedrosa, a la subvenció de 170.000 euros per a la llar d'infants Causes Pies i s'ha aprovat la concessió dels treballs de manteniment que es faran a l'abocador de Beixalís per uns 250.000 euros.

Informa: Judith Sáez

Comparteix:

3.235.108.188