ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Massana aprova 17 mesures de racionalització i activació econòmica

www.andorradifusio.ad

La creació d’un fons de solidaritat propi i l'oferta de vals de compra per a establiments de la parròquia són algunes de les mesures que el Comú de la Massana ha aprovat per activar l’economia després de l’emergència sanitària. En la sessió de consell, la cònsol major ha confirmat que finalment aportaran un milió d’euros al fons solidari del Govern i que es rebaixaran els sous de càrrecs electes i de lliure designació en funció dels percentatges i dels terminis per a l'administració general que s'aprovaran dijous al Consell General.

El comú de la Massana ha aprovat disset mesures de racionalització i activació econòmica per fer front a les conseqüències provocades per la Covid-19. Segons ha explicat la cònsol major, Olga Molné, tenen tres objectius principals: ajudar les persones més vulnerables, contenir la despesa i reactivar tots els sectors després del confinament.

Entre les mesures destaca la creació d’un fons de solidaritat propi finançat per les aportacions de l’equip polític i de treballadors públics i la reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació.

Molné considera que "cadascú té la llibertat de fer el que vulgui, perquè som autònoms i cada comú s'autogestiona". Indica que, en el cas del comú de la Massana, ha accedit a aliniar-se amb els percentatges que s'estableixin per l'administració general.

La cònsol ha confirmat que finalment aportaran un milió d’euros al fons de solidaritat del Govern. El Comú també preveu promoure un pla de jubilació anticipada i oferir places temporals de treball a ciutadans que hagin perdut la feina durant la crisi sanitària.

Amb l’objectiu de donar suport al sector comercial i de la restauració, es retornarà l’impost de radicació a aquells negocis que ho sol·licitin i que compleixin els requisits i s’oferiran vals de compra per fomentar el consum en establiments de la parròquia. A aquest programa, s'hi destinaran 50.000 euros. En aquest sentit, s'analitzarà "si funciona i, si té una bona acceptació i un bon resultat, es platejarà una segona emissió".

Continuïtat al camí Ral

En la sessió de consell, el comú també ha aprovat la cessió i el traspàs d’una franja de terreny a la zona de les Costes per donar continuïtat al camí Ral. D’aquesta manera, es pretén oferir una ruta que vagi des d’Andorra la Vella fins a Ordino.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Txema Galilea

Comparteix:

3.236.74.69