La Massana assegura que la limitació a la construcció tindrà una afectació "mínima" a la parròquia

www.andorradifusio.ad

El país ha patit els últims anys un boom immobiliari important. Tot i que hagi estat un fet generalitzat arreu, hi ha comuns com el de la Massana que reiteren la feina ben feta a la parròquia per assegurar el creixement sostenible. Per continuar per aquest camí, la Massana ha demanat un estudi per veure quina capacitat de creixement tenen.

La llei per limitar la construcció tindrà una afectació mínima a la Massana. Així ho assegura el Comú, que ho té clar: la gran majoria d'obres que es fan a la parròquia són cases unifamiliars que queden fora del control de la mesura i, per tant, no se'n veuran afectades.

A hores d'ara, hi ha una vintena de projectes entrats al Comú i, tot i que s'hagi registrat un repunt de sol·licituds des que el Govern va anunciar les seves intencions, la cònsol creu que eren projectes que haguessin entrat en un moment o un altre. A més, Olga Molné assegura que tot ha seguit el curs natural. "Aquesta llei urgent que ha adoptat el Govern no implica la moratòria per a les construccions d'habitatges unifamiliars. Per tant, per a nosaltres, ha seguit en la mateixa línia".

També és cert que el que preocupa ara és el creixement sostenible. El Comú ha demanat un estudi per veure quina capacitat té la parròquia i de quins recursos disposa. De moment, la corporació es manté tranquil·la perquè assegura que encara hi hauria marge per construir 3.000 habitatges més. Tot i això, Molné especifica que creixeran d'acord amb els recursos que tenen. "A hores d'ara el que hem fet ja són estudis de capacitat d'aigua, d'aigües fluvials i d'aigua potable i això ens diu que podríem créixer una mica".

Tot i que els límits a la construcció els ha posat el Govern, els comuns també poden regular aquest àmbit a través del Pla d'Urbanisme. A la Massana s'hi començarà a treballar el primer semestre del 2023 i la intenció és tenir un urbanisme molt més restrictiu. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: David Moreno

Comparteix: