La Massana destina 1,4 milions d'euros per a renovar la xarxa d'aigua i preveu 15 milions per als propers anys

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana preveu una despesa de 15 milions d'euros durant els propers 15 anys per renovar la xarxa d'aigua potable. De moment, ha aprovat una despesa d'1,4 milions per aquest any i el vinent. Aquesta xarxa no havia experimentat darrerament transformacions importants.

Després de l'informe tècnic fet per una empresa especialitzada, el comú massanenc ha decidit millorar la xarxa d'aigua potable i fer treballs que ascendirien a uns 15 milions. El primer pas s'ha fet aquest dijous al matí amb l'aprovació d'unes obres per valor de prop d'1 milió i mig. La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, ha assegurat que el que volen fer és monitoritzar la xarxa d'aigua. "Fer una detecció molt intensa de les fuites que hi pugui haver a les xarxes. També instal·larem també les vàlvules reductores de pressió perquè, segons l'empresa, hi ha alguns llocs on la pressió és molt important."

Posteriorment, si els propers comuns ho confirmen s'hauria de desdoblar la canalització. La majoria assegura que en els darrers 40 anys no s'havia fet cap gran canvi. Sansa ha explicat que creu que una diagnosi com l'efectuada no s'havia fet fins ara i ha esmentat que és important "per saber quina capacitat d'aigua hi tenim". 

Per altra banda, el comú massanenc ha informat que el 30 de juny havia tingut un superàvit de 4,7 milions.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: