ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Massana tanca el 2020 amb 2,14 milions de superàvit i preveu 6,5 milions de dèficit d'EMAP el 2021

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana ja ha gastat els 2,14 milions de superàvit del 2020. Els va destinar a EMAP, que preveu unes pèrdues de 6,5 milions aquest any.

La Massana ha anunciat que ha tancat l’exercici del 2020 amb 2,14 milions de superàvit, que ja va invertir a través d’un crèdit extraordinari a la societat EMAP el gener. A més, va sumar-hi prop de 900.000 euros de tresoreria, que van fer arribar la xifra total a 3 milions d’euros. "Estic satisfeta amb aquesta liquidació de comptes perquè ha estat un any molt complicat marcat per la pandèmia, que ens ha obligat a reestructurar el pressupost", valora la cònsol major, Olga Molné.

De fet, el comú ha celebrat que s'hagi executat el 83,4% del volum de despeses i el 94,5% dels ingressos pressupostats. A més, ha destacat que, tot i que el nivell d’endeutament a 31 de desembre s'aproxima al previst, es calcula un increment a causa de les pèrdues de l’estació de Vallnord Pal-Arinsal, que ha avalat un any més la seva pòlissa de crèdit d'un import de 2,4 milions.

Les pèrdues de la societat l'any 2020 sumen uns 4 milions i la previsió de dèficit per al 2021, de moment, és de 6,5 milions. "El problema que hem tingut amb la Covid-19 és que a l'hivern guanyem molts diners per fer front després als mesos d'estiu, però (gràcies a) el fet d'obrir tenim petites pèrdues que gairebé cobreixen les despeses", destaca el cònsol menor, Jordi Areny.

Durant la sessió de consell de comú també s'ha aprovat l'adjudicació dels treballs per a l'embelliment de l'entrada del parc natural del Comapedrosa i s'ha acordat el finançament de diversos treballs, com el canvi de llums de la plaça de les Fontetes i algunes millores a l'edifici administratiu.

Informa: Judith Sáez

Comparteix:

3.227.235.183