ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canvis en les aportacions de la Massana i Ordino pel servei de la deixalleria

www.andorradifusio.ad

Ordino i la Massana han introduït modificacions en el conveni de col·laboració pel servei de deixalleria que contribuiran a optimitzar-ne el funcionament i els costos per a cada comú. Ara hi contribuiran segons el volum de residus que generin.

Les noves tecnologies s'introdueixen en el procés de recollida i selecció de residus que els comuns de la Massana i Ordino fan de manera mancomunada des del 2011.

L'acord signat en aquell moment estipulava que la Massana contribuïa en el funcionament de la deixalleria amb el 70% dels costos mentre que Ordino ho feia amb el 30%. Ara aquest percentatge disminueix pel comú massanenc i augmenta pel d'Ordino.

Fins ara el percentatge es calculava a partir d'unes dades de pesatges que no es feien sempre amb els mateixos paràmetres, fet que les feia poc rigoroses. Amb la introducció d'un sistema de vídeovigilància se sabrà l'origen i el tipus de residu.

Aquests dies la deixalleria està plena de mobiliari, un residu habitual en aquestes dates quan acaba la temporada d'esquí i els temporers se'n van. En aquest servei de recollida els dos comuns aboquen el que han recollit a cada parròquia. Ara ells també hauran de respectar l'horari d'obertura al públic i no es podrà deixar res si la deixalleria està tancada.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix: