ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Massana proposa descobrir el patrimoni natural i cultural de la parròquia amb sis activitats gratuïtes i guiades

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana ofereix des d'aquest cap de setmana sis activitats gratuïtes i guiades per descobrir el patrimoni natural i cultural de la parròquia, a més dels productes gastronòmics. Les propostes són ben diverses: des d'excursions a cims o rutes de bicicleta de muntanya fins a meditació i ioga enmig de la natura.

Descobrir la Massana més enllà de Vallnord Pal-Arinsal i l'eix comercial. El comú ha presentat "Experiències d'alçada", una oferta de sis activitats gratuïtes que es duran a terme els caps de setmana d'aquest mes i el primer de juliol. Una nova proposta d'oci destinada als pocs turistes francesos que s'allotgen en hotels de la parròquia, però sobretot, a la ciutadania.

El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Josep Maria Garrallà, està convençut de que els propis massanencs no han agafat els 85 camins que tenim aquí a la parròquia donats d'alta. "Moltes persones no coneixen aquests llocs amagats que els guies de muntanya sí coneixen", assenyala. Amb això, consdiera que "és el moment oportú de dir: ja que tenim aquí els ciutadans, ja que no poden sortir, és el moment idoni per fer-ho".

Es vol oferir una alternativa de lleure i una oportunitat de descobrir zones naturals i culturals, a més de productes locals. Tot plegat, amb les indicacions i consells de monitors i guies de muntanya. Les propostes són ben diverses.

El guia de muntanya, Gil Riba, explica que "són itineraris dins i fora del bosc al voltant de la parròquia que també tenen els eu atractiu i ,sobretot, el seu paisatge, la seva flora o la seva fauna".

També s'ofereixen propostes relacionades amb la marxa nòrdica, la meditació i el ioga. La professora de kundalini ioga, Adriana Brugulat, considera que és una oportunitat de "gaudir del ioga d'una manera diferent amb les muntanyes i la natura i poder connectar amb l'aire fresc que ens dona d'una altra manera, en lloc d'estar tancat en un espai". Per la seva part, la gerent de My World Experience, Bianca Meeuwissen, afegeix que compten amb novetats com ara els banys de salut i considera que és important "practicar hàbits saludables a la natura". "Fem un passeig, respiració, alineament de xacres i també automassatges", indica.

A més, es proposen rutes amb bicicletes de muntanya, excursions per coronar cims o per conèixer l'oferta gastronòmica. Caldrà reservar prèviament, ja que els grups seran reduïts, entre deu i quinze persones. En tot moment caldrà respectar la distància de seguretat i els participants hauran de portar mascareta i gel desinfectant.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

3.236.74.69