ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Massana tanca el 2013 amb 2,3 milions de superàvit

www.andorradifusio.ad

 La liquidació del pressupost de la Massana del 2013 ha deixat un superàvit de 2,3 milions d´euros. Xifres que, després de l´acord signat amb la banca a final d´any, permeten a la corporació reduir en més de cinc milions el deute. L´endeutament total del comú queda en poc més de 19,3 milions d´euros i el sostre d'endeutament està per sota del 200% de la mitja d'ingressos dels darrers tres anys.

La Massana ja veu la llum al final del túnel. L´emissió d´accions preferents, fruit de l´acord signat amb la banca el desembre passat, ha permès reduir l´endeutament global del comú de més de quaranta milions d´euros a només 19 milions 332 mil. A més, la contenció de la despesa i l´increment en el capítol d´ingressos han donat un resultat pressupostari de 2,3 milions de benefici l´any passat.

Tot plegat permet albirar, finalment, una solució a la situació complicadíssima que arrossegava el comú des de feia anys.Segons el conseller de la minoria, Jordi Serra, si se segueix amb "aquests estalvis al comú, com en el mateix pressupost de funcionament de l'estació d'esquí i tenim la sort que continua nevant, amb uns quants anys més de rigor pressupostari, tindrem una situació favorable".  El cònsol major, David Baró, assenyala que la situació està encarrilada i destaca la reducció del deute en onze milions d'euros, cinc dels quals en un sol exercici, el de 2012-2013. La majoria ha destacat, a més, que fins i tot s'ha millorat la previsió del pla de viabilitat i que seguiran reduint la despesa corrent i augmentant, progressivament, el capítol d'inversions.

Amb aquestes xifres, l'endeutament s'ha situat per primer cop per sota del 200% de la mitja d'ingressos totals liquidats dels últims tres exercicis, tal i com marca la llei.

 

Informa: Jordi Cama    Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

35.175.121.230