La Massana vol que les llums de les urbanitzacions estiguin apagades durant la matinada

www.andorradifusio.ad

Els llums de les urbanitzacions de la Massana es tancaran entre la una i les cinc de la matinada. És una de les mesures d'estalvi energètic que ha aprovat el Comú en la sessió de consell d'aquest dijous al matí. També han decidit canviar la ubicació de Tràmits.

El Comú de la Massana ha aprovat diverses mesures d'estalvi energètic que tindran un cost de 130.000 euros i entre les quals ressalta l'apagament de les llums de les urbanitzacions a la nit. També s'automatitzarà el tancament dels fanals i es repararan. 

La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, explica quin és l'objectiu que es vol aconseguir amb aquestes mesures. "El que volem és reduir el cost energètic i crec que el tenim. També és un compromís i un conveni que justament signarem amb el Govern d'aquí no gaire en el qual ens comprometem tots els comuns com a mínim a rebaixar la despesa de l'enllumenat un 15%".

D'altra banda, també s'ha aprovat la licitació de les obres per traslladar les oficines de tràmits a una millor ubicació. El cost serà d'uns 350.000 euros. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, pretén que aquest nou espai tingui una major accessibilitat. "Que estigui molt més ben comunicat que ara. Perquè ara és una mica enrevessat i costa de trobar. Més espai perquè és molt petit i en paral·lel ho acompanyem amb la digitalització d'alguns dels tràmits".

En aquest sentit, en la sessió de consell s'ha informat de les auditories del 2021 d'EMAP, la societat que gestionava Pal-Arinsal. Aquest tràmit ja no serà necessari enguany perquè s'ha integrat dins SETAP365.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: