ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mato i Montiel, primers classificats de la 12a edició del Dictat Nacional

www.andorradifusio.ad

Estudiants dels tres sistemes educatius han participat aquest matí en la final del Dictat Nacional. Un esdeveniment que enguany arriba a la dotzena edició i que vol donar prestigi a la llengua catalana des de les escoles.

Després de passar una primera prova, uns 200 alumnes dels tres sistemes educatius han demostrat que saben escriure en la dotzena edició del Dictat Nacional.

Una prova que, segons la ministra de Cultura en funcions, Olga Gelabert, té com a objectiu donar prestigi a la llengua catalana, potenciant el seu rol rellevant per a la integració al país. En la dotzena edició, el principal repte continua sent coordinar els tres sistemes per fer una mateixa activitat.

Els participants han escoltat una primera vegada el text, llegit per l'actriu Núria Montes, per després començar a escriure. Els dos fragments escollits per al concurs pertanyen a l'obra "Arnes", de l'escriptor i traductor David Gálvez. Un text que tenia les seves complicacions.

Izan Mato, del Lycée Comte de Foix, ha estat el guanyador de tercer de segona ensenyança. El segon i el tercer premi han estat per a Lluís Andrés Wang, del Lycée Comte de Foix, i per a Elena Martín, del Col·legi Janer.

En la categoria corresponent a quart de segona ensenyança, el primer premi ha estat per a Nora Montiel, del Col·legi espanyol María Moliner. Elias Harroudi i Helena Mora, tots dos del sistema educatiu francès, han obtingut el segon i tercer premi, respectivament.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: