ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les matrícules es podran personalitzar per un preu entre 300 i 6.000 euros

www.andorradifusio.ad

Els vehicles podran dur plaques de matrícula personalitzada tal com es fa en altres països, com els Estats Units, Anglaterra o Bèlgica. Avui el Govern ha aprovat un projecte de llei en aquest sentit. L'objectiu principal és que l'estat obtingui uns ingressos significatius que podrien arribar, segons les previsions de l'Automòbil Club d'Andorra, als dos milions d'euros el primer any, i mig milió els anys successius.

Poder tenir una matrícula andorrana amb un dígit i una lletra, com l'"F1" de Fórmula 1 costarà 6.000 euros i una taxa anual de 200. És la matrícula personalitzada més cara. Tenir una placa formada només per lletres, fins a un màxim de cinc, tindrà un preu de 3.000 euros. La matrícula personalitzada més barata costarà 300 euros. És la formada per dues lletres i tres dígits. Les autoritzacions es donaran a partir d'un control previ del Govern.

El ministre d'Economia i Territori Jordi Alcobé ha assenyalat que és "una oportunitat per mostrar un símbol d'indentitat innovador del nostre país", ja que "els vehicles circulen a l'estranger i la matrícula és el primer que un estranger veu d'un vehicle". El més important, però, "és l'ingrés rellevant que pot suposar el projecte de llei". El president de l'ACA, Enric Pujal, ha posat com a exemple Hong Kong, que funciona amb un sistema de subhastes.

Podran disposar d'una matrícula personalitzada tant els cotxes nous com els que ja estan matriculats. El propietari de la placa podrà traspassar-la a un altre vehicle seu en el futur i aquell cotxe tornarà a tenir la matrícula d'origen.

Les matrícules personalitzades no es podran comercialitzar, tot i que sí que es podran heretar. Es mantindrà el disseny de les plaques actuals.

Informa: Xavi Palma

Comparteix: