ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mentre la pandèmia asfixia l'ésser humà, el planeta respira millor

www.andorradifusio.ad

El coronavirus ha aconseguit el que eren incapaços d'aconseguir alguns estats, donar una mica de descans al planeta. S'ha reduït la contaminació atmosfèrica d'un 70%. La gran pregunta és si s'aprofitarà la circumstància per millorar la situació o es tornarà a contaminar al mateix nivell.

Durant el confinament Actuatech ha observat una reducció del 80% pel que fa a la mobilitat de les persones, fet que ha comportat una disminució de la contaminació atmosfèrica d'un 70%. El director de l'Observatori de la Sostenibilitat i cap de la Unitat de Medi Físic, Marc Pons, espera "veure si realment aquesta reinicialització que estem com a societat serà un abans i un després de com reactivem el model socioeconòmic és un gran dubte" perquè creu que "és una oportunitat" per fer un model "més sostenible".

En aquest sentit s'ha alineat Vallnord Pal-Arinsal amb un vídeo a les xarxes socials on demana aprofitar l'oportunitat per replantejar-se algunes coses.

El coronavirus ha mostrat vies per reduir les emissions al planeta. Un exemple són les connexions telemàtiques que eviten molts desplaçaments. Pons creu que s'han de saber aprofitar per canviar més coses.

Per a molts andorrans la natura és un gran valor i l'actual es veu com una gran oportunitat per donar una mica més de vida a los muntanyes.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Vallnord Pal-Arinsal/Marc Pons

Comparteix:

3.230.119.106