ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Menys excursionistes del país a Sorteny des que l'aparcament es paga

www.andorradifusio.ad

Prop de 700 vehicles han accedit a l'aparcament del parc de la vall del Sorteny des que és obligatori pagar. Això no ha fet minvar l'afluència de turistes, però sí la d'excursionistes nacionals. Des de l'oposició del comú d'Ordino es consideren sobredimensionats els costos.

Des del 9 de juny i fins al 12 de setembre l'aparcament del parc de la vall del Sorteny té un cost de 4 euros per als automòbils i de 2 euros per a les motocicletes.

Com a alternativa el comú d'Ordino ha habilitat un nou aparcament al Serrat i ha posat en marxa un servei d'autobús llançadora. Aquesta iniciativa té un pressupost total de 60.000€.

Des que s'ha posat en marxa el nou funcionament han accedit a l'aparcament que dona accés a la vall de Sorteny prop de 700 vehicles.

Els treballadors del parc asseguren que la iniciativa no ha afectat l'afluència de turistes que es manté com d'altres anys, però sí que ho ha fet amb els excursionistes del país. El responsable de la caseta d'informació, Toni Hernández, "la gent de fora gairebé no ha posat problemes, però la gent d'aquí no té el costum". Diu que "va passar el mateix a la Vall d'Incles, la gent d'aquí no ho acceptava i al final s'hi van acostumar". En la mateixa línia es pronuncia el responsable de l'accés, David Dahamni. Assegura que "no ho accepten bé, alguns fanmitja volta i no paguen".

Amb tot per aquells que vulguin accedir al parc sense pagar, hi ha dues alternatives: arribar abans de les 9 del matí quan la barrera està pujada o bé a peu pel camí que s'ha habilitat des del nou aparcament fins al punt d'informació.

El projecte que s´ha encetat com a prova pilot té un pressupost de 60.000 euros, 25.000 dels quals s'han destinat als treballs per condicionar l'aparcament i la barrera, 7.000 pel personal i 28.000 per l'autobús llançadora que efectua 3 trajectes per hora.

La consellera de Liberals+Independents a la minoria, Eva Choy, espera veure al final de l'estiu "si està sobredimensionat o no". Qüestiona "si calia un autobús tan gran amb 52 places i tres trajectes cada hora". El cònsol major, Josep Àngel Mortés, assegura que respon "a la massificació del turisme" a la vall els mesos de juliol i, sobretot a l'agost. que "calia regular".

Des del comú s'assegura que era una mesura necessària per evitar les aglomeracions que es formen a l'estiu, i que en tot cas valoraran al final de l'estiu si és necessari utilitzar un autobús més petit.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: