ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Menys visitants al Pas de la Casa després de l'enduriment del toc de queda a França

www.andorradifusio.ad

El toc de queda a França ha afectat negativament i és que malgrat que des de primera hora hi ha hagut cert formigueig i els pàrquings han estat pràcticament plens, els comerciants del Pas de la Casa indiquen que el de dissabte ha estat un matí lleugerament més tranquil. Pel que fa als turistes, hi ha divisió d'opinions. Hi ha gent que sí que creu que pot ajudar a evitar contagis i n'hi ha d'altres que descarten que sigui una bona idea.

Sol serè, temperatura agradable i carreteres en bon estat. Tot plegat són les condicions perfectes perquè el Pas de la Casa s'ompli de turistes francesos que visiten el país durant el cap de setmana per fer les seves compres.

Aquest dissabte, però, malgrat complir totes les condicions, la vila encampadana es despertava amb un formigueig lleugerament inferior al de les darreres setmanes per l'enduriment del toc de queda a França, que s'aplica de les sis de la tarda a les sis del matí. Una mesura poc valorada pels turistes francesos, que en mostren la seva oposició.

Pel que fa als comerciants, lamenten que el moviment de gent és menor a l'habitual i que durant el dia no han rebut els turistes que s'esperaven. Un d'ells ha assenyalat que amb aquest enduriment a partir de les quatre ja no hi haurà clients, fet que els afectarà de manera directa. "Anàvem millorant, però amb això tindrem menys gent".

Per la seva part, des del comú d'Encamp, Nino Marot, considera que el turisme francès és positiu tant en l'àmbit de parròquia com per al país, ja que "és un client de costums, que sempre retorna".

Tot plegat ha fet modificar l'estil de compra dels turistes que, en gran mesura, han optat per sortir abans de casa i agafar el cotxe al migdia per tornar.

Informa: Òscar Serrano
Imatge: Pere Besolí

Comparteix:

3.235.11.178