ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més del 10% dels alumnes confinats amb afectacions a totes les escoles

www.andorradifusio.ad

Un 12-13% dels alumnes dels sistemes educatius d'Andorra estan confinats per la Covid-19, el que vol dir que totes les escoles del país tenen alguna aula afectada i que, en total, n'hi ha més d'un centenar. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior ha informat que l'Escola de segona ensenyança d'Encamp no reobrirà fins al 2 de novembre. Ha afegit que la branca sociosanitària de la formació professional es divideix en dos.

Ester Vilarrubla, ministra d'Educació i Ensenyament Superior, ha comparegut davant el Consell General. Ha explicat que més d'un miler d'alumnes estan confinats per la Covid-19. És a dir, una xifra superior al 10% i hi ha un centenar d'aules afectades. 58 classes totalment confinades i 18 parcialment. També 27 classes amb vigilància.

També ha explicat que la branca sociosanitària de la formació professional es subdividirà. Aquest canvi entrarà en vigor el setembre de 2021. Seran dues formacions diferents, la d'auxiliar d'infermeria, de la part sanitària, i la més social, lligada a la cura de gent gran, persones amb discapacitat o escoles bressol.

I, a més, ha dit que l'any vinent estarà enllestida l'escola d'oficis. El seu objectiu és donar formació pràctica a joves que volen conèixer millor les diferents especialitats laborals.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Txema Galilea
Locució: Jordi Domingo

Comparteix:

54.236.35.159