ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 14.000 registres a l'arxiu de Radio Andorra que es farà públic aquest dimecres

www.andorradifusio.ad

L’Arxiu Nacional farà públic el catàleg discogràfic de l’antiga Radio Andorra, amb més de 14.000 registres, amb motiu del Dia mundial de la ràdio que se celebra aquest dimecres. Es podrà consultar al seu web i s'hi podran trobar uns 28.000 títols dels discs més antics i més de 4.500 gravacions sonores entre el 1923 i el 1954.

Títols com "Tout va très bien, madame la marquise", formen part de la discografia de l'antiga Radio Andorra. Cançó que quan s'emetia permetia als refugiats de la Segona Guerra Mundial fer saber als familiars que havien arribat. A partir de dimecres es podrà consultar al web de l'Arxiu Nacional amb motiu del Dia mundial de la ràdio, amb altres perles que es van trobar a l'edifici d'Encamp. 

Aquell va ser dels primers a catalogar-se per la relació directa que tenia amb l'emissora. Es va fer conjuntament amb altres peces musicals amb vincles amb el país com la "Marxa del Consell", l'himne nacional, "Le muletier de l'Andorre", "Noches de Andorra" i "Aquí Andorra". En la digitalització del fons també es va prioritzar aquell material més fràgil però també el que no es trobava en catàlegs bibliogràfics d'institucions públiques d'Espanya i França.

Actualment l'arxiu ha pogut digitalitzar i oferir en consulta uns 28.000 títols dels més de 60.000 discs senzills, 21.000 LP, 21.200 discs de pedra, 250 cassets i unes 180 bobines de ràdio que s'hi van trobar. El material guardat als magatzems va ser traslladat, es van desencaixar els volums, desinfectar i es va començar la feina d'inventari encara en procés. 

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: