ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Més de 180 consultes a l'oficina de l'habitatge des de gener

www.andorradifusio.ad

L'oficina de l'habitatge ha rebut 181 consultes des de gener. Unes quaranta més que en el mateix període de l'any anterior, tot i que el volum més gran de consultes continua sent per demanar informació sobre la pròrroga del contracte de lloguer o recuperar l'habitatge. Precisament, des que s'han aplicat aquestes mesures ja s'han recuperat 10 immobles.

Una de cada tres persones que s'adrecen a aquest servei, l'oficina de l'habitatge, ho fa per consultes relacionades amb la pròrroga del contracte de lloguer i el procediment per recuperar l'habitatge per a ús propi o familiar. En segona i tercera instància, segueixen consultes sobre documentació a presentar per rebre ajuts a l'habitatge i dubtes en relació als consums.

Des del servei informen que ja s'ha fet efectiva la recuperació de 10 pisos per a ús propi o familiar i recorden que, malgrat que no sempre es compleix, el propietari ha d'avisar l'arrendador amb tres mesos de marge.

"Normalment el llogater arriba amb la carta de la propietat, que vol rescindir el contracte, i paral·lelament o posterior, verbalment li comunica que vol recuperar l'habitatge. Això no és el que està establert a la llei. Si la propietat vol recuperar l'habitatge per a ús propi o familiar, el primer que ha de fer és notificar aquest motiu al llogater. Si no es respecta el termini [de tres mesos], es renova automàticament".
Xavier Marchante, responsable de l'oficina de l'habitatge 

També alerten que hi ha molts llogaters que estan rebent cartes per rescindir el contracte sense motiu aparent i que això els dona dret a la pròrroga forçosa d'un any.

"Hi ha un munt de llogaters que estan rebent cartes per part de la propietat per tal de rescindir el contracte d'arrendament sense motiu aparent i això dona dret al llogater a demanar la pròrroga d'un any més amb les mateixes condicions. Hi ha un cert neguit i un problema bastant greu amb el tema de l'habitatge".
Xavier Marchante, responsable de l'oficina de l'habitatge

El servei ha rebut 181 consultes des de gener. Unes quaranta més que en el mateix període de l'any anterior. Les que són per discrepàncies entre particulars pel retorn de la fiança,  reparacions i sol·licituds de l'exempció de l'ITP han augmentat molt. També destaquen les de llogaters amb clàusules abusives al contracte.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: