ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 200 inspeccions i un expedient a bars i restaurants des de la reobertura

www.andorradifusio.ad

El Ministeri de Salut ha fet més de 200 inspeccions als establiments de restauració des que es va permetre la seva reobertura, amb un expedient sancionador obert. Les infraccions greus se sancionen amb una multa a partir dels 1.001 euros.

L'1 de juny Andorra va recuperar els establiments de restauració, tancats arran de la crisi de la Covid-19. Des d'aleshores s'han aplicat unes mesures de seguretat estrictes, que Salut vetlla perquè es duguin a terme. En aquest sentit, els tècnics han realitzat 222 inspeccions, xifra que representa un percentatge pròxim al 21% del total de 1.057 establiments autoritzats.

Aquestes inspeccions s'han saldat amb un expedient sancionador obert, per incompliment dels requeriments exigits. Des de Salut es destaca que els restauradors han fet un esforç per garantir les distàncies de seguretat entre les taules, equipant-se amb mampares o metacrilats. El 82% dels establiments compleixen amb aquesta norma i en cas d'incompliment moltes vegades es deu al fet que els clients mouen les taules i les cadires, especialment a les terrasses. L'ús de la mascareta a l'entrar al local és obligatori.

El ministeri constata també que en hotels i restaurants el percentatge d'acompliment és més elevat que en els bars, ja que habitualment compten amb l'assessorament extern d'empreses de seguretat alimentària.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.236.132.132