ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 200 víctimes de violència de gènere ateses entre gener i juny

www.andorradifusio.ad

Entre els mesos de gener i juny el servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere va atendre 209 dones. Una xifra inferior a la del 2018 però que, malauradament, continua sent massa alta.

De les 209 dones que el servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha atès entre els mesos de gener i juny, 74 s'adreçaven per primera vegada als tècnics de l'equip, mentre que les 135 restants corresponien a dones que van començar a ser ateses el 2018 i durant el primer semestre d'enguany hi han seguit vinculades.

10 famílies viuen actualment en un dels quatre pisos d'acollida dels quals disposa el ministeri d'Afers Socials.

Des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat també s'han atès sis casos de violència intrafamiliar, és a dir, la que s'exerceix dins d'un nucli familiar on no influeixen les discriminacions per motiu de gènere.

Del total de casos n'hi ha tres o quatre que verbalitzen que són homes maltractats, segons confirma la cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras. Tot i que expliquen que pateixen maltractament per part de la seva parella, han fet una o dues visites i no hi ha hagut més vinculació. La cap d'àrea assegura que els casos manifesten maltractament psicològic i econòmic, i que demanen assessorament jurídic.

Pel que fa als homes maltractadors, asseguren que no hi ha un gran vincle amb el programa d'atenció per a les relacions no violentes. Porras explica que del total només n'hi ha 4 o 5 que van i treballen, la resta venen obligats i no tenen motivació perquè no es consideren maltractadors. De tots els casos del programa, només 1 o 2 reconeixen que tenen un problema a l'hora d'actuar amb violència.

Qualsevol dona que visqui una situació de violència de gènere pot trucar al 181, telèfon disponible les 24 hores dels 365 dies de l'any i que no deixa rastre a la factura. Si la situació és greu, es recomana trucar a la policia.

Informa: Agència ANA-Sergi Expósito
Imatges: Arxiu

Comparteix:

3.235.172.213