ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els més de 600 habitatges nous disponibles des del 2019 no frenen l'escalada de preus

www.andorradifusio.ad

Mentre creix la preocupació per la manca d'habitatge de lloguer assequible, el nombre de pisos que s'han posat al mercat els últims anys està experimentant una tendència ascendent.

La situació del mercat immobiliari és el principal problema que té Andorra segons el darrer informe de l'observatori del CRES. I és que tot i que la construcció ha crescut exponencialment els darrers anys, els preus, lluny de baixar, van a l'alça.

Si donem un cop d'ull al sector, podem veure que des del 2019, el Govern ha expedit 639 cèdules d'habitabilitat, és a dir, que s'han posat al mercat més de mig miler d'habitatges.

Una xifra important que segueix una tendència ascendent i que no va caure ni durant la pandèmia.

L'any 2019, es van autoritzar 158 habitatges nous. Gairebé un centenar més es van acabar el 2020 (257). Però atenció perquè en el que portem de 2021, la xifra ja se situa en 224, i tot apunta a que sumarem un tercer any creixent en aquest aspecte. 

Si analitzem on són aquests habitatges, podem veure que la majoria s'han construït a Andorra la Vella. Tot i que les dades ens mostren que cada vegada es construeix més a Canillo (103) i la Massana (86). Cal fer especial menció a Escaldes-Engordany, on només s'han aixecat 66 habitatges, però on caldrà incloure els més de 250 que sumen les torres d'Emprivat. 

El  president de l'associació de propietaris de béns immobles,  Artur Homs, ho té clar: a parròquies centrals ja no hi caben més persones i la tendència ha de ser pujar a viure a parròquies altes. La solució, diu, és "un transport públic que funcioni, sigui eficient i accessible, i et permeti viure a Canillo i treballar a Sant Julià".

Tipologia dels nous habitatges que han sortit al mercat

L'habitatge que es construeix segueix un patró clar. La majoria són grans, de més de 80 metres quadrats. Tot i que també hi ha un nombre considerable, més de 200, que estan per sota d'aquest topall. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix: