Més accessos rodats als boscos, una millora per a la gestió forestal

www.andorradifusio.ad

Els comuns han de fer una gestió forestal amb més continuïtat per poder tenir més cura del medi ambient. Ho assegura l'enginyer forestal Esteve Tor, que diu que això faria que més empreses es dediquessin, per exemple, a aprofitar la fusta. Ressalta que cada cop és més costós però també és força necessari.

Des del sector forestal s'assegura que és necessari una continuïtat més gran en les polítiques comunals de la gestió dels boscos. I també s'hauria de poder tenir més accessos rodats a la muntanya per a poder fer un millor aprofitament de la fusta. I és que en 5 anys s'ha passat de les prop de 700 tones a les 180 l'any passat. 

"Els grans productors de fusta d'Espanya o França o els països nòrdics, primen dels del punt de vista d'aprofitament de la fusta, una bona xarxa de vies al bosc. A Andorra ens trobem amb aquesta dificultat, l'orografia que tenim no ens ho permet".
Esteve Tor, enginyer forestal

També és cert que els boscos andorrans han estat molt explotats i ara el tipus d'arbre no és tan interessant com abans. "Hi ha molt arbre, però la fusta no té massa interès comercialment perquè són diàmetres molt petits", detalla Tor.

A més a més, assegura que si els comuns s'impliquessin amb més recursos en aquest àmbit podria haver més empreses que es dediquessin. 

Informa: Pere Moliné
Imatges: Èric Mompel

 

Comparteix:

Pitjors condicions dels sanitaris respecte als estats veïns Els tractaments per transició de gènere, a partir dels 16 anys