ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Més de la meitat d'empreses han mantingut o augmentat la facturació el darrer trimestre

www.andorradifusio.ad

Més de la meitat de les empreses han mantingut o, fins i tot augmentat, la facturació el darrer trimestre de l'any. Amb tot, la tercera enquesta sobre l'impacte econòmic de la Covid-19 de la Cambra de Comerç mostra que la majoria segueixen afectades.

La vacunació i la recuperació de l'activitat fan aflorar l'optimisme del teixit empresarial. Segons l'últim informe de la Cambra de Comerç, aquest trimestre més de la meitat de les empreses mantenen la mateixa facturació o bé l'augmenten respecte a principi d'any. Ara bé, encara són un 35% les que han vist com ha minvat.

El president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas, ha assegurat que veuen optimisme entre els empresaris: "tothom té confiança en que això anirà a més".  Amb tot, ha apuntat que s'estan demanant algunes millores "en les quals ens posarem a treballar". 

Millores com la simplificació administrativa i facilitats al finançament, ja que la situació segueix sent incerta per la pandèmia.

De fet, més de la meitat de les empreses enquestades també ha declarat que la crisi segueix afectant la seva activitat i un 12% ha hagut d'aturar-la totalment o parcial des de gener. Les mateixes que es plantegen tancar: una de cada deu.

Són un 7% menys de les que ho valoraven a final del 2020, un canvi positiu, tot i que no tan diferent pel que fa a les que ja han anticipat que es veuran obligades a baixar la persiana: gairebé un 3%.

Ara, impulsar la diversificació sectorial de l'economia, polítiques d'economia circular, atreure inversió estrangera d'alt valor afegit i millorar l'oferta turística i desenvolupar infraestructures de comunicació alternatives a les actuals, són els reptes als quals caldrà fer front.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: