Aposta per les famílies d'acollida professionals

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà reclama més esforç econòmic i noves fórmules per evitar que els menors de sis anys siguin institucionalitzats. Com a alternativa a la Gavernera proposa professionalitzar l'acolliment familiar, és a dir, remunerar les famílies que vulguin oferir-los una llar.

Cal incrementar els recursos per assolir un objectiu final, que els menors de sis anys no acabin residint a la Gavernera. Per al raonador, la infància en risc és una prioritat i aquesta línia de treball és la més important. Per aconseguir-ho, creu imprescindible augmentar els recursos econòmics i introduir noves modalitats d'acollida. Una seria l'acolliment professional, una fórmula que ja funciona en altres països. 

"Són famílies que acullen nens amb una problemàtica i que l'estat els remunera per a fer-ho. Els nens no deixen de tenir una llar. No és el mateix estar en un centre que amb una família."
Xavier Cañada, raonador del ciutadà

Cañada aposta també per intervenir en les famílies d'origen per resoldre els problemes que arrosseguen i evitar situacions de risc per als infants.

El raonador ha destacat l'esforç que ja es fa, sobretot des d'Afers Socials, per ajudar aquests infants, però insisteix que no és suficient. "És molt més econòmic fer això que mantenir la Gavernera", assegura Cañada.

De moment, la institució vol analitzar amb el ministeri les dades sobre infància en risc, les partides pressupostàries i els recursos per elaborar una estratègia d'actuació concreta.  

Informa Ana Alamán
Imatges Anna Romagosa
Locució: Sergi Cano

Comparteix:

L'oposició no vol que el referèndum de l'acord d'associació sigui un plebiscit sobre el Govern Reciclant per a un futur millor