ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els mestres lamenten la falta d'acord per regular els períodes de descans durant el curs

www.andorradifusio.ad

El Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) valora l'aprovació d'una llei que reguli el cos d'Educació tot i que lamenta que no s'hagi pogut millorar amb les aportacions fetes per l'oposició. El SEP creu que s'hauria d'haver regulat la definició dels períodes de descans durant el curs, una de les qüestions més controvertides en el debat d'ahir al Consell.

El personal del cos d'Educació ja té un marc legal específic reclamat des de fa temps. El Sindicat d'Ensenyament Públic el va treballar en primera instància amb el Govern trobant punts de consens.

Tammateix, el seu president, David Garcia, creu que les esmenes que es van debatre al Consell haguessin ajudat a tenir una llei millor. "Entenc que enriquien el text", ha declarat.

Entre els punts sense el suport de la majoria, aconseguir una definició de la situació dels treballadors en períodes de descans durant el curs. El Govern diu que es pot desenvolupar per reglament però el SEP pensa que calia incloure-ho a la llei. Assegura que no fer-ho els "dota d'indefensió jurídica i els grups de l'oposició també ho van creure així".

Garcia és crític amb els arguments que va fer servir DA per tombar la proposta. Diu que "de cap manera es pot posar sobre la taula la qualitat educativa" i pensa que aquest argument es va utilitzar "malintencionadament" quan el que s'està demanant és que la llei digui "si ara per Carnaval el docent pot o no anar de vacances".

El president del SEP es mostra satisfet que aportacions del sindicat, com la condició d'agent d'autoritat dels docents o la presència al comitè tècnic de selecció, hagin estat punts destacats d'aquesta llei. I espera que puguin seguir aportant en la confecció dels reglaments que penjaran de la llei.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

34.238.190.122