ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les mesures urgents pels lloguers tiren endavant

www.andorradifusio.ad

El Consell General tomba les esmenes a la totalitat a la llei de mesures urgents per atacar el problema del mercat de lloguer. Els consellers de UL i Independents de la Massana han justificat l'actual situació en els efectes de la llei d'intercanvi d'informació fiscal i han proposat canviar-la. Per la seva banda, el PS ha defensat un canvi en la constitució per protegir més el dret a l'habitatge. El Govern ha dit que la llei és realista i raonable.

Unió Laurediana i Independents de la Massana expliquen el problema de la manca d'habitatge pels efectes de la llei d'intercanvi d'informacio fiscal i la manca de previsió i d'estudis sobre l'impacte d'aquesta normativa en el sector.

Per això el conseller Joan Carles Camp ha demanat un canvi legislatiu que permeti tornar al mercat els pisos buits per no estar regularitzats. Ha proposat "una modificació de la llei d'intercanvi d'informació en matèria fiscal" per a que quedessin "exclosos, no només els comptes bancaris destinats a cobrir els pagaments vinculats a l'ús de l'habitatge, sinó també els comptes destinats a rebre ingressos vinculats a l'arrendament fins a un màxim de 50.000 euros anuals".

Per la seva banda, Pere López ha acusat el Govern de no tenir una estratègia global sobre habitatge i d'improvisar. Ha dit que la llei no conté apartats bàsics com ara afavorir la sortida al mercat de pisos buits o la creació de pisos de preu assequible i un registre de la propietat.

Ha proposat un canvi en la constitució per protegir més el dret a l'habitatge i ha acusat el Govern de causar la situació actual. "Si davant la problemàtica que es viu al nostre país, la majoria parlamentària creu que l'únic que pot fer és esperar que constructors privats construeixin pisos, tenim un problema", ha manifestat.

El ministre Xavier Espot ha defensat la llei, creu que és "realista, equilibrada i raonable". Ha defensat la taxa sobre pisos buits i les mesures per rehabilitar edificis que ara queden fora de la normativa en no poder-s'hi adaptar. Assegura que les "mesures cridaneres com focs artificials, que fan molt soroll", en referència a les propostes de l'oposició, "son benintencionades però poden tenir efectes contraproduents". Ha afegit que el paquet de mesures que proposa el Govern "es pot implementar amb relativa facilitat i els seus efectes s'han de deixar notar en un temps relativament curt".

Les esmenes a la totalitat no han rebut el suport suficient i la llei seguirà ara el seu tràmit parlamentari.

Informa: Ana Alamán

Comparteix: