ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els metges, partidaris de vacunar-se com més aviat millor: "És molt necessària"

www.andorradifusio.ad

Els metges veuen les vacunes com un primer pas per començar a pensar en el final de la pandèmia, tot i que no preveuen que sigui a curt termini. Consideren que els vaccins són segurs, innocus i que ajudaran a baixar la pressió assistencial que hi ha actualment a l'hospital.  

La degana de Col·legi de Metges, Meritxell Cosan, ha constatat que les vacunes contra la Covid-19 tenen una alta acceptació entre el seu gremi per arribar a assolir a la llarga la immunitat col·lectiva i començar a veure la llum al final del túnel. "Més que acceptada, és molt desitjada aquesta vacuna" perquè "és l'única forma d'encarar el final de la pandèmia, tot i que encara trigarà", ha adduït.

Cosan ha defensat que no cal témer per la seguretat de les vacunes, que a més són innòcues, com ha pogut comprovar amb companys que treballen a Catalunya i ja s'han vacunat sense cap efecte secundari.

La degana espera que la vacunació arribi a un ampli sector de la població com més aviat millor per "intentar tornar a la normalitat, almenys de cara a la pressió assistencial".

Sobre la sobrecàrrega de treball, Cosan ha assenyalat que el col·lectiu fa mesos que està patint un excés de feina, amb jornades de dotze i catorze hores i fins i tot treballant els cap de setmana. Per això, diu, "estem tots creuant els dits amb la vacuna". "És molt necessària".

Els metges d'atenció primària, medicina familiar i comunitària són segurament els que més estan patint aquest estrès assistencial, amb les consultes saturades i acumulació d'hores de feina.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

44.192.10.166