ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els metges remarquen els beneficis de caminar, però millor lluny dels cotxes

www.andorradifusio.ad

Deixar el cotxe i anar a peu pot no ser del tot beneficiós si es fa a prop d'una carretera molt transitada. En aquests moments la qualitat de l'aire a Andorra és bona, però hem de tenir en compte que caminar al costat dels cotxes no és massa sa.

El fum i les pastilles de fre, també dels cotxes elèctrics, desprenen unes micropartícules que són responsables de malalties.

El metge de capçalera, Albert Dorca, assegura que aquestes poden afectar el nostre cos, i a més, s'ha vist que "poden influir en la repercussió a llarg termini de l'arterioesclerosi, diabetis, hipertensió o malalties respiratòries." Tot i així, assenyala que "si ens movem més podem prevenir millor tota una sèrie de malalties que amb l'edat van fent-se més prevalents".

Dorca menciona un estudi que es va fer fa relativament poc a Taiwan, "on sí que es veia que la part respiratòria es compensava i la part cardiovascular millorava". Per tant, afegeix, "malgrat que hi hagi contaminació, segueix sent beneficiós fer esport". En qualsevol cas, el metge recomana fer-ho "a l'aire lliure i lluny d'una carretera molt transitada". 

Així que el que guanyem caminant hem de mirar de no perdre-ho respirant. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges:  Sergi Linares - Anna Romagosa

Comparteix: