Mil anys d'història en monedes

www.andorradifusio.ad

El Fons d'Art de Crèdit Andorra oferirà fins al 4 de setembre l'exposició temporal de monedes gregues i romanes. Hi ha més de 200 peces que cobreixen mil anys d'història, des del segle IVa.C fins a la baixa edat mitjana. Les peces provenen del fons de l'abadia de Montserrat.

Mil anys d'història explicats gràcies a l'evolució de les monedes en l'exposició que es pot visitar a la seu de Crèdit Andorrà. A banda d'oferir més de 200 peces molt ben conservades, permet constatar fins a quin punt la numismàtica és una font auxiliar indispensable a l'hora de reconstruir la història.

La conservadora del fons d'art de Crèdit Andorrà, Gemma Martín, explica que "les 229 monedes abasten des del s.IV a.C fins el s.V d. C, amb la magna Grècia, l'Imperi Romà i l'època de República fins a l'Alta Edat Mitjana". El doctor en història especialitzat en numismàtica, Josep Albert Anguera, relata com en èpoques d'abundància el denari de plata tenia un gran contingut en aquest mineral i, "a mesura que baixa el nivell econòmic, el contingut de plata es va substituint per coure, fins que arriba un moment en què s'ha de crear una nova moneda". "Això explica tots els fluxes econòmics i socials d'una època determinada", afegeix.

Les dracmes, els denaris i els sòlids de la Grècia antiga i l'imperi Romà es podran visitar a la seu de Crèdit Andorrà fins al 4 de setembre. Per poder accedir a l'exposició, s'ha de trucar abans al fons d'art de Crèdit Andorrà.

Informa/imatge: Víctor Reolid

Comparteix: