ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mil quilos de tabac de contraban comissats el 2020

www.andorradifusio.ad

L'any 2020 es va comissar una tona de tabac de contraban, xifra que representa  700 quilos menys respecte un any abans. La caiguda de l'activitat durant els mesos de confinament condiciona aquesta quantitat. Nou persones van ser detingudes per infraccions penals per contraban. Segons Tributs i Fronteres, la disminució del turisme al Pas per la Covid-19 ha fet més visible aquesta activitat.

La crisi sanitària va reduir l'any passat el comís de tabac de contraban. Així ho reflecteixen les xifres, condicionades per la caiguda de l'activitat durant els mesos de març a juny pel confinament. El director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, assegura que "l'activitat en aquests quatre mesos ha estat pràcticament nul·la", mentre que "la resta de l'any hi ha un cert increment, tampoc molt notable però sí en la línia del que veníem observant abans del tancament".

El 2020 es va comissar una tona de tabac, la majoria cigarretes, 900 quilos per 120 de picadura i quatre de tabac per a pipa d'aigua. La suma total s'allunya de les 1,7 tones de l'any 2019, segons les dades facilitades per Finances.

L'any passat es van fer cinc operacions conjuntes entre la duana i la policia, que van comportar la detenció de 9 persones per infraccions penals de contraban, valorades en 53.500 euros. En total es van detenir deu persones menys que el 2019 i la recaptació va ser 26.000 euros inferior.

Albert Hinojosa no creu que el contraban al Pas hagi augmentat significativament, tot i algunes imatges penjades a les xarxes socials en que es veuen contrabandistes actuant a plena llum del dia. Atribueix "aquesta activitat més visible" a la dismunió del turisme per la pandèmia.

Hinojosa destaca la bona col·laboració amb les autoritats franceses i constata que el diferencial de preus amb el país veí continua servint d'efecte crida per que hi hagi xarxes que es dediquin al contraban.

Informa: Sergi Cano

 

Comparteix:

18.204.2.190