ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El ministre Rossell considera crucial la creació del centre nacional d'emergències

www.andorradifusio.ad

Josep Maria Rossell creu que és crucial que es faci el centre nacional d'emergències, que s'ubicarà al costat del parc de bombers. Així ho ha dit als Matins de la Nacional, on també ha destacat la importància del pla de xoc per agilitar l'administració de justícia. 

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, justificava així que el centre nacional d'emergències s'hagi de fer. "La llei ens diu que s'ha de fer aquest centre nacional, el lloc hi és. S'ha de fer el concurs i tirar endavant el projecte. A partir d'aquest any hem previst una petita partida pressupostaria".

El nou centre s'ubicarà en uns terrenys del Govern situats al costat del parc de bombers de Santa Coloma. De fet, a la planta baixa hi haurà les cotxeres, mentre que a dalt a part del centre també s'hi vol traslladar el departament de protecció civil.

Pel que fa al pla de xoc que ha de permetre agilitar la justícia, Rossell en lamenta la demora. "Des que es va iniciar el pla de xoc fins que s'aprovi, gairebé haurà passat una legislatura. Imagini's si s'hagués pogut aprovar en un any o un any i mig. Haurien canviat molt les coses, ara ja en tindríem i això tindria els seus fruits".

De fet, es va presentar a l'abril i es volia tenir la llei aprovada al Consell abans de l'estiu. Finalment es preveu que sigui el mes que ve. 

Al seu pas per Ràdio Nacional, el ministre també ha destacat que el cos de suport al manteniment de l'ordre, que s'inicia amb un comandant i vuit agents, és només un punt de partida. "Estem amb moltes esdeveniments, culturals, esportius... Això genera que hi ha molta gent que vol venir a Andorra i que pot generar conflictes. Crec que aquest grup de suport era molt important tenir-lo, ara ja l'hem engegat i en els propers anys s'haurà de reforçar".

Quant a les queixes relacionades amb el saig, el titular de Justícia i Interior ha recalcat que després d'introduir petites modificacions, el nombre de crítiques s'ha reduït. 

Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix: