ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El ministre de Salut defensa el projecte de Grifols: "No suposarà cap perill per a la població"

www.andorradifusio.ad

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha volgut esvair els dubtes sobre el projecte de Grifols després d'algunes reaccions a l'anunci de la construcció del centre de recerca a Ordino.

Ha argumentat que "Grifols obre un sector de coneixement, recerca i biotecnologia en un país molt necessitat d'obrir sectors econòmics i d'activitat", "Donarà a Andorra una visibilitat molt important en aspectes de gran prestigi".

El ministre ha assegurat que "ni a Grifols ni a nosaltres (el Govern) se'ns hagués acudit impulsar qualsevol centre de recerca que pogués comportar un risc per a la població". Ha explicat que es tracta "d'un laboratori amb un nivell de seguretat 3, com hi ha a Niça, Marsella, la Complutense o Navarra", "totalment homologat". "A Andorra no es farà cap projecte de recerca que no segueixi la normativa més estricta de seguretat i bioètica d'Europa", ha manifestat insistint en que serà "un dels centres de recerca més rellevants en investigació sobre immunologia i tècniques derivades per lluitar contra malalties de la pròpia immunitat, el càncer o infeccions com el mateix SARS-CoV-2". "No és un laboratori de virologia".

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest dilluns 3 de maig del 2021:

Informa: Yasmina Canedo

Comparteix: