ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El ministre de Salut presenta els tests d'antígens com l'eina més fiable per gestionar la pandèmia i prevenir-ne la propagació

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut creu que el futur de la gestió de la pandèmia de la Covid-19 passa pels tests d'antígens, que estaran disponibles en diversos formats. De fet, destaca que d'aquí a un temps ens cribrarem nosaltres mateixos amb l'autotest.

D'aquí que el Govern ja els hagi regulat a través d'un reglament.

Joan Martínez Benazet ha insistit que si es tenen símptomes cal contactar amb el metge referent perquè pugui fer-se una TMA.

I ha avisat que els tests d'anticossos no informen si estàs infectat en un moment determinat i, per tant, no s'han de fer servir.  "En aquest moment, per al control de la pandèmia, oblidem-nos dels testos d'anticossos", ha remarcat.

En aquest sentit, ha afegit que si anem a la farmàcia o a algun laboratori cal anar per fer un test d'antigen, que ha assegurat "és molt útil". "Ens servirà per saber com estem en aquell moment i ens podrà servir, per exemple, par anar a veure el padrí o la padrina i protegir-los".

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dilluns 16 de novembre del 2020:

Informa: Laura Massegú
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.239.236.140