ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La minoria al comú d'Encamp demana els informes sobre l'aeroport a Grau Roig i que els cònsols es pronunciïn

Els consellers de la minoria al comú d'Encamp demanen

Els consellers de la minoria al comú d'Encamp demanen proactivitat a la majoria davant el projecte de l'aeroport a Grau Roig. El socialdemòcrata David Rios, que està totalment en contra, reclama als cònsols un pronunciament clar. Esther Vidal, d'Agrupament Encampadà, demana els informes, especialment el mediambiental, per poder fer una valoració amb rigor.

El conseller socialdemòcrata de la minoria al comú d'Encamp, David Rios, creu que la majoria hauria de ser més proactiva respecte al projecte de l'aeroport a Grau Roig.  Se sorprèn que la parròquia on s'avalua la instal·lació no tingui la informació necessària de primera mà, i que ni tan sols s'hagi demanat els informes per valorar-ne la idoneïtat en un terreny que creu que podria afectar una de les principals fonts d'ingressos i motor de la parròquia, l'esquí, i el seu espai de concessió.  

Assegura que "tothom veu inviable un aeroport a Grau Roig però ningú es pronuncia al respecte i va avançant, es van encomanant informes i gastant diners públics, i ningú no ho atura". Demana als cònsols que es pronunciín perquè creu "que tenen una opinió molt clara".

Ríos diu que no s'oposa a la idea que Andorra tingui un aeroport però no a Grau Roig "perquè hipotecaria la nostra economia". 

Pel que fa a Agrupament Encampadà, la consellera Esther Vidal no es vol posicionar fins a tenir tots els estudis.  Argumenta que, de moment, el que s'ha presentat "és només una fotografia" i considera que "s'ha de ser molt rigorós a l'hora de fer una valoració".  Això sí, diu estar sorpresa per la previsió d'invertir un 47% del pressupost en la partida mediambiental, una qüestió que preocupa. "El mediambiental és l'informe més important de tots".

Pel que fa a les inversions, els consellers de la minoria posen en relleu que és necessari invertir en la parròquia, que té "zones abandonades", però vigilant despeses i evitant sobrecostos. Tant el Partit Socialdemòcrata com Agrupament Encampadà donen confiança a la majoria en el primer any de mandat però creuen que s'ha de ser prudent i més en un moment delicat per a l'economia de la parròquia, que s'ha vist afectada pels tancaments als territoris veïns, sobretot per la part de França. 

Entrevista completa als consellers de la minoria al comú d'Encamp, a l'Ara i Aquí:

Informa: Rosa Alberch - Redacció

 

Comparteix:

18.204.2.190