ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La minoria critica l'adjudicació de l'alberg al British College

www.andorradifusio.ad

La minoria del comú d'Andorra la Vella s'ha mostrat en contra de la cesió de l'espai públic de l'alberg de la Comella a empresaris privats i en particular als del British College.

En la sessió d'aquest dimecres del comú d'Andorra la Vella s'ha aprovat l'adjudicació a l'empresa British College Overseas l'explotació de l'alberg de la Comella durant els pròxims quinze anys més deu de prorrogables. Una proposta que aportarà al comú un cànon inicial de 42.000 euros més 3.800 euros al mes, en concepte de lloguer. A més, hi ha previst un pagament anual de fins al 2% dels beneficis d'explotació.

Des de la minoria s'ha criticat novament la decisió de cedir un espai públic a empresaris privats, així com la proposta escollida. "Creiem que hi ha necessitats reals dels ciutadans de la parròquia i que podria cobrir una part d'aquestes necessitats. És per això que hem parlat d'"elitista, perquè tots sabem que una escola privada i aquest tipus d'entitats no són assequibles per totes les butxaques", insisteix la conselera del PS+Independents Dolors Carmona.

El comú vol vendre la parcel·la de la Borda Nova perquè "no té futur"

Per altra banda, la majoria comunal ha aprovat l'alienació d'una parcel·la a Borda Nova, el pas previ a vendre-la. Una decisió que també s'ha qüestionat per la minoria, tot i que Marsol s'hi ha mostrat contundent. "Aquella parcel·la no té futur, de veritat", insisteix la cònsol major, qui assegura que no hagués acceptat "mai" la cessió de les parcel·les "més dolentes", com aquesta, "que no té ni accés".

La cònsol ha remarcat que des del Govern s'havia previst la parcel·la com un bon lloc per establir-hi una instal·lació energètica auxiliar vinculada a la xarxa de calor de la Comella. Tot i això, Marsol ha confirmat que el comú emetrà un informe desfavorable a aquesta petició i que s'estudiaran altres ubicacions.

Informa: Joel Romero
Imatges: A.Ginestà/V.Bellot

Comparteix:

18.232.38.214