La minoria d'Ordino creu que els canvis urbanístics arriben tard

www.andorradifusio.ad

Més val tard que mai. Aquesta és la valoració dels grups de la minoria a Ordino sobre els canvis urbanístics que restringeixen el creixement. Malgrat el retret a la majoria, tots els grups hi han donat un suport unànime en una sessió de consell que ha durat menys d'un minut.

Movem Ordino i Per Ordino han donat el vistiplau a les modificacions urbanístiques que limiten l'alçada de les noves construccions. Això sí, els projectes entrats abans d'aquests canvis es mantindran igual. Els grups de la minoria asseguren que ja havien advertit que el pla urbanístic aprovat el 2019 podia suposar un creixement descontrolat, com ha demostrat un estudi encarregat pel comú.

La consellera de Movem Ordino Sandra Tudó ha valorat la decisió. "Tard fem. Però val més tard que mai. I penso que en això sí que tant l'oposició com la majoria s'ha adonat i hem estat valents per fer l'estudi. I pel que fa a l'estudi, sempre anem tard. Penso que en això Andorra té una poca visió".

Per la seva banda, el conseller de Per Ordino Enric Dolsa, ha comentat que no haurien d'haver aprovat aquell pla d'urbanisme. D'aquesta manera, ha manifestat que si no ho haguessin fet "Ordino no s'hagués disparat amb la volumetria de construcció amb la que s'ha disparat".

La majoria ha assegurat que el boom de la construcció que hi ha hagut darrerament era imprevisible. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha assenyalat que ningú "s'hagués pensat que en els mesos de pandèmia o els anys de pandèmia, els dos anys, hi hagués hagut aquest creixement tan important. Ja no solament a la parròquia d'Ordino sinó a tot el país."

Mortés també ha volgut recalcar que ha parlat amb els propietaris i que aquests aprecien que aquestes modificacions poden revaloritzar, a mitjà termini, els seus terrenys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: