El rector de la Universitat d'Andorra: "És possible que si volguéssim fer tota l'activitat presencial ens faltarien espais"

www.andorradifusio.ad

La Universitat d'Andorra prepara escenaris diferents amb vista al curs que ve arran de la Covid-19. El centre estudia la creació de nous espais, tot i que en cas de no poder assumir la inversió s'afavorirà el pes virtual de l'ensenyament. La previsió és que els propers quatre anys els docents incrementin la tasca de recerca fins al 25%.

L'ampliació d'espais és una de les prioritats de la Universitat d'Andorra els darrers anys i la crisi sanitària del coronavirus ha portat el centre a preparar escenaris diversos amb vista al curs vinent.

Les converses amb el Govern i el comú de Sant Julià de Lòria s'han servit per estudiar l'ampliació de la universitat i la creació d'una residència per a estudiants.

El rector, Miquel Nicolau, ha confirmat que algunes partides ja han servit per guanyar espai, tot i que també es treballa en la possibilitat d'ampliar la formació virtual. Manifesta que "és possible que si volguéssim fer tota l'activitat presencial, ens faltarien alguns espais" i afirma que ja s'estan mirant opcions amb el ministeri i el comú per buscar espais exteriors en cas que les restriccions no permetin fer tota l'activitat a l'edifici.

D'altra banda, el rector ha fet èmfasi en la voluntat d'implementar mesures per afavorir la recerca en els docents de la universitat els pròxims anys.

Pel que fa a les matriculacions del curs vinent, Nicolau afirma que la previsió és que la xifra sigui similar. Tot i això, també reconeix que la mobilitat internacional caurà en picat, fet que es notarà en el nombre d'alumnes matriculats de països llunyans.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

"14 dosis de tinta", un recull de relats d'alumnes d'un curs d'escriptura que veurà la llum gràcies al mecenatge La pandèmia serveix de banc de proves per al grup de rercera de salut de la Universitat d'Andorra