ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mobilitat anuncia més complicacions les properes hores a causa de la neu i el vent

www.andorradifusio.ad

El gabinet de coordinació per neu que reuneix Mobilitat, policia, protecció civil, COEX, bombers i serveis de circulació i neteja de carreteres dels comuns s'ha trobat aquest dimecres al migdia per avaluar la situació generada per la intensa nevada.

El cap d'àrea del Centre Nacional del Trànsit, Jaume Bonell, ha alertat que la situació es pot complicar les properes hores a causa de la neu i el fort vent, sobretot, a la sortida de les escoles i dijous al matí pel descens de les temperatures..

Onze patrulles de policia intervenen aquest matí en diversos punts del territori per controlar els equipaments i ja han començat a imposar sancions i a immobilitzar vehicles que no portaven els equipaments necessaris, ha informat Bonell.

Mobilitat demana sobretot precaució i no agafar el cotxe si no és totalment imprescindible. En cas de necessitar el vehicle, es recomana avançar la sortida.

La fase vermella a partir d'Escaldes-Engordany es manté de moment, però podria passar a groga si la situació millora. La fase vermella estipula no circular a més de 30 km/h, restriccions per a vehicles de més de 3,5 tones i evitar trajectes amb cotxe.

Els bombers han fet cinc sortides, totes per relliscades i caigudes sense importància. Hi ha hagut un atropellament a la Massana, que no seria greu.

De cara a dijous, tot i que la nevada anirà remetent, es demana precaució per les baixes temperatures. Bonell alerta que la sal a les carreteres no és efectiva en aquests casos.

L'esquí escolar de dijous també s'ha anul·lat.

Abans de circular, es recomana consultar l'estat de les carreteres. En aquest enllaç t'expliquem en què consisteix cadascuna de les fases del dispositiu especial nevades i què cal tenir en compte en cada cas.

Previsió del temps per dijous

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: