ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mobilitat proposa estudiar l'ampliació de la N-145 a tres carrils

www.andorradifusio.ad

Mobilitat preveu l'entrada de 57.000 vehicles amb motiu del pont del 15 d'agost, el 70% dels quals ho farà per la frontera del riu Runer. El director, Jaume Bonell, creu que seria interessant estudiar ampliar amb un carril reversible la carretera N-145.

Com sempre el pont coincideix amb el punt màxim d'entrades durant el mes d'agost, juntament amb un augment considerable del trànsit de sortida.

Mobilitat recomana modificar, sempre que sigui possible, els horaris de sortida i evitar les hores més complicades, entre les 16 i les 20h.

El director, Jaume Bonell, ha destacat al programa d'RNA "Obert per vacances" que la xarxa viària té capacitat per absorbir uns 2.000 cotxes per hora, el doble que les ciutats de l'entorn.

Malgrat la millora considerable de l'accés des d'Espanya, Bonell creu que potser és el moment de plantejar ampliar la N-145 amb un tercer carril que sigui reversible. Un tema que haurien de negociar, afegeix, els estats andorrà i espanyol.

També ha destacat un volum baix de sancions, comparativament amb els estats veïns. A Andorra s'imposen unes 16.000 sancions anuals, en una xarxa que en dies puntuals pot multiplicar per 55 la capacitat d'absorbir vehicles. Bonell assegura que "els nivells de civisme són forá alts però es distorsionen quan marxem perquè sempre sortim tard per arribar aviat i aquesta màxima no funciona". "Si es vol arribar aviar, s'ha de sortir aviat".

Mobilitat valora positivament la prova que es va fer de doble carril des d'Anyós fins al túnel De les dos Valires. Bonell celebra, a més, que s'hagi accelerat el projecte de variant de la Massana.

Entrevista completa al cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, a l'Obert per vacances:

 

Informa Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.234.245.125