ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mobilitat registra 100.000 desplaçaments més a la vall central entre gener i setembre respecte del 2019

www.andorradifusio.ad

Amb la tornada de les vacances són moltes les persones que acusen més trànsit a les carreteres, sobretot al matí. Hi ha més activitat laboral i a això s'hi suma que molta gent prioritza agafar el cotxe en lloc del transport públic.

El 2020 va ser un any atípic a causa de la Covid-19. Però si comparem el període de gener a setembre entre el 2019 i el 2021 veiem que hi ha hagut un increment de més de 100.000 desplaçaments a la vall central.

Un augment que, segons el director de Mobilitat, Jaume Bonell, en part s'explica per l'activació del món laboral. Assegura que "entre les vuit del matí i passades les nou arriben a la vall central prop de 6.000 vehicles provinents de la vall del nord, d'orient i del sud".  Aquestes xifres, combinades amb els 32.000 vehicles que es registren diàriament a l'avinguda Tarragona "fan que tinguem una mobilitat força complicada en certes hores puntuals".

Bonell atribueix la utilització del vehicle privat en detriment del transport públic per una sensació de més seguretat enfront el SARS-CoV-2.

En l'última enquesta del CRES la meitat dels enquestats deien que el transport públic té mancances de servei i prop d'un 20%, que caldria incorporar més unitats de baixes emissions.

La realitat és que avui dia només la mobilitat interna genera el 23% de les  emissions. Un dels reptes de l'Estratègia Energètica Nacional pel Canvi Climàtic és traslladar aquesta mobilitat a opcions més sostenibles, una d'elles compartir cotxe, o millor, anar a peu.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa- Fernando Montero

Comparteix: