ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els monitors d'esquí del país celebren l'arribada de les ajudes i demanen que se'ls prioritzi

www.andorradifusio.ad

Els monitors d'esquí ja pensen en la propera temporada d'hivern. Diversos portaveus creuen que la gran majoria s'ha pogut acollir a algun tipus d'ajuda, tot i que tard i amb el pes de sentir-se abandonats. Un dels reptes és unir forces per fer reviure l'Escola Nacional Andorrana d'Esquí.

Ja s'ha posat punt final a una temporada molt dura per als monitors d'esquí, sobretot perquè la gran majoria no ha pogut treballar.

Fa un mes representants dels treballadors van transmetre al Govern la necessitat de rebre les ajudes pendents, un reclam que en general s'ha resolt. Exigeixen que es prioritzin els professionals del país i que no es torni a perdre la cobertura de la CASS, ha assenyalat el portaveu dels monitors d'Arinsal, Jordi Freeman, tot afegint que no han obtingut cap informació.

Per al president de l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí (AAME), Carles Iriarte, és urgent actualitzar la llei que regula el món de la neu i oferir a tots els empleats els equips de protecció individual per treballar amb seguretat.

Un altre dels reptes que es parla dins el col·lectiu és el de reactivar l'Escola Nacional Andorrana d'Esquí. D'entrada, Freeman constata que des del Govern ho veuen amb bons ulls i demanen que es presenti una proposta. "Tots els països d'esquí tenen una escola nacional i nosaltres no", un fet que creu que deixa el país "una mica enrere" respecte a altres.

L'AAME hi està d'acord i destaca la importància de comptar amb l'òrgan rector del projecte, integrat per la part pública i privada del sector. També veuen bé l'obertura de centres públics però amb millors condicions que les que hi havia anys enrere.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

35.173.234.169