ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Monitors de Vallnord-Pal Arinsal denuncien que l'empresa els hagi deixat de banda i que no hagin rebut cap mena de suport

www.andorradifusio.ad

Disgust i frustració entre monitors de Vallnord Pal-Arinsal. Són diversos els testimonis amb casuístiques molt diverses que constaten que l'empresa els ha deixat de banda, sense informar-los de com avançava la situació ni oferir cap suport en el moment més necessari.

Cinc monitors de Vallnord Pal-Arinsal amb perfils molt diferents posen sobre la taula els obstacles d'aquesta temporada tan atípica amb moltes preguntes i poques respostes.

Jordi Freeman és portaveu dels monitors d'Arinsal i des del març que no treballa. Reivindica que part del col·lectiu s'ha quedat sense CASS i que els ajuts han arribat tard.

Toni Hernández és monitor d'EMAP a Pal i és un dels 11 empleats que la companyia ha posat en suspensió temporal, però "són molts més els que estan a l'estacada". "És indignant que diguin que el problema està solucionat quan no és així."

Isabelle Haeffelin és monitora d'Arinsal des de fa 32 temporades. Ha trobat a faltar un acompanyament per part de l'empresa. Segons ha comentat es va assabentar tard que les pistes d'esquí contractarien treballadors extracomunitaris i comunitaris i que havien de portar un certificat al Govern per rebre ajuts. "Mai hem rebut un correu oficial per explicar-nos la situació."

Javiera Concha fa quatre temporades que ve al Principat procedent de Xile. Va venir amb precontracte però no ha treballat i només ha rebut suport de Càritas. Demana una solució per poder tornar a casa.

Hèctor Manau és temporer comunitari i monitor a Arinsal des del 2004. Va venir amb confirmació de feina però tampoc ha treballat i paga les despeses amb estalvis. Assegura que té un sentiment de desencís, davant la notícia de les ajudes als monitors. "Em sento enganyat perquè no ens estan ajudant a tots".

El proper pas és tractar totes aquestes qüestions en la reunió programada amb el Govern el proper 10 de març.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada
Locució: Tatiana Navarro

Comparteix:

3.236.231.14