ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mor un altre avi amb sospita de coronavirus mentre els positius superen els 160

www.andorradifusio.ad

Els contagiats per coronavirus són més de 160. 46 són de personal sanitari, a més 163 professionals estan inactius a casa per no propagar el contagi. Salut veu positiu que s'estigui allargant un pic fort de la malaltia amb les mesures actuals. S'ha produït la mort d'un pacient d'edat avançada amb molts indicis que pugui ser per coronavirus.

Les proves que han d'arribar en les properes hores determinaran si la defunció d'un home de 88 anys és la segona per coronavirus al país però el ministre de Salut ha avançat que la simptomatologia apunta aquesta conclusió.

Continua creixent el nombre de positius, que a hores d'ara són 162 d'actius. 26 d'ells hospitalitzats i set a la UCI amb necessitat de ventilació mecànica. Un, una auxiliar del Cedre de 24 anys.

Les xifres augmenten, però l'executiu creu que les mesures preventives estan allargant el pic de contagi i això ajuda a guanyar temps per reforçar-se amb efectius materials i humans en la lluita sanitària.

Joan Martínez Benazet assegura que pensaven "que estaríem desbordats a principi de setmana però tenim recuros sanitaris amb una àmplia capacitat de reserva". "Arribarà un moment en què tindrem un col·lapse però estem intentant allargar el pic amb el confinament i la distància social. Estem augmentant la capacitat diagnòstica", ha explicat en la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia.

L'afectació entre el personal sanitari continua preocupant. Ara mateix hi ha 46 positius però molts més professionals inactius Confinats per no estendre la malaltia. En total un 30% de la plantilla del SAAS està inoperativa.

Aquesta setmana s'espera recuperar uns seixanta. Al Cedre hi ha nou positius als quals cal afegir els dos interns que van ingressar a l'hospital. Les sospites al centre sociosanitari s'estenen a setze persones.

Roda de premsa completa del ministre de Salut aquest dimarts 24 de març al migdia:

Informa: David Domingo
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: