ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mor Carme Maestre, la matriarca de Casa Molines

Carme Maestre, de Casa Molines, ha mort aquest divendres al migdi

Carme Maestre, de Casa Molines, ha mort aquest divendres al migdia amb 90 anys.

La vetlla tindrà lloc a partir de les 16h d´aquesta tarda, fins a les 20h, i demà dissabte, de les 10h a les 13h, al domicili familiar, a Hortalet de Molines-Xalet Cardelús, a la plaça Rebés d'Andorra la Vella.

El funeral s'oficiarà dissabte a les 16h a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella.

Una trajectòria paral·lela als canvis del país

Carme Maestre Pal, de Casa Molines, va néixer el 19 abril del 1926 a la Seu d’Urgell. Filla de Xavier Maestre (conegut com el doctor Molines) i Maria Pal. Era neta de Bonaventura Maestre, que fou síndic general i al qual no va conèixer, i de Dolors Dallerés. 

Carme Maestre va treballar amb el seu pare a la consulta de la Seu d’Urgell. Allà va desenvolupar tasques com a infermera i com a ajudant del doctor. El 1955, arran de la mort del doctor Molines, va fer-se càrrec de la gestió del patrimoni de Casa Molines, que comptava amb sis bordes a Andorra.

Va viure com a empresària l’esclat econòmic d’una Andorra que va passar de ser una societat agrícola-ramadera a un país bolcat cap els serveis, el comerç i el turisme. Va haver de reorientar la tradició de Casa Molines per diversificar l’economia familiar i seguir l’evolució del país.

L’any 1958 Carme Maestre va conèixer Joaquim Cardelús a la Seu d’Urgell. Durant els anys setanta, Carme Maestre va treballar com a ajudant del seu marit a la clínica Meritxell. Joaquim Cardelús, desaparegut el 9 de març del 2014 amb 89 anys, era el director del centre i Carme Maestre feia d’ajudant. Carme Maestre va passar la gestió de Casa Molines als seus fills i actualment la gestió és a càrrec de la societat familiar Molines Patrimonis.

Informa: Ivan Álvarez

Comparteix: