ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mor l'exsíndic Estanislau Sangrà Font als 95 anys

Mor als 95 anys d'edat l'exsíndic general Estanisl

Mor als 95 anys d'edat l'exsíndic general Estanislau Sangrà Font, que va estar al capdavant de la Sindicatura entre 1978 i 1982.

Va ser el darrer síndic general amb poder executiu abans de la creació del primer Govern, l’any 1982.

Nascut a Escaldes-Engordany el 1927 va tenir una una llarga trajectòria política. Primer formant part del quart d'Escaldes-Engordany el 1958, quan encara no existia la parròquia. També ostentant el càrrec de conseller general a partir del 1968 fins al 1989.

Va participar activament en la conversió d’Escaldes-Engordany en parròquia, també en la creació de la CASS i va tenir un paper clau en la concessió del dret de vot a les dones.

Com a síndic general va contribuir a fer realitat la separació dels poders legislatiu i executiu que fins aleshores havia aglutinat el Consell. Va ser durant el seu mandat que es va encarregar el famós informe Zemanech sobre les institucions andorranes, que va ser l’origen, després de moltes peripècies, del decret de creació del primer Govern d’Andorra.

Sangrà també va ser elegit membre del primer Consell Superior de la Justícia

El 2016 va rebre un homenatge al Consell General per part de l'Associació d'exsíndics i exconsellers generals per la seva contribució a la política del país i la participació en decisions importants per al seu progrés.

Informa: Ester Pons

Comparteix: