ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mor Rosa Ferrer

www.andorradifusio.ad

L'advocada i política Rosa Ferrer ha mort aquest dissabte víctima d'una malaltia als 57 anys. La vida de Rosa Ferrer ha estat sempre lligada a la política, que va iniciar quan tenia 23 anys. Va formar part de les formacions Entesa i Progrés, i de Nova Democràcia. El 2001, juntament amb polítics destacats com Jaume Bartumeu o Jordi Cinca, va ser membre fundadora del Partit Socialdemòcrata, ocupant diferents càrrecs de responsabilitat. Aquest diumenge la família rebrà el condol al tanatori d´Andorra la Vella i dilluns tindrà lloc l'enterrament a l'església de Sant Esteve.

La vida de Rosa Ferrer ha estat sempre lligada a la política, que va iniciar quan tenia 23 anys. El 1994 va entrar al Consell General, on s'hi va mantenir fins al 2007, a excepció del període 2001-2005. En acabar aquesta etapa a la política nacional, va decidir fer el pas a la comunal. La seva activitat parlamentària va ser destacada i va ocupar càrrecs de responsabilitats a Sindicatura, a la unió interparlamentària o esdevenint la coordinadora de la campanya de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa contra la violència domèstica. Una lluita en la qual sempre va estar compromesa, així com en la igualtat de gènere, tant en el món laboral com polític.

Va arribar al comú d’Andorra la Vella el 2007 sota el paraigua del PS, formació que va abandonar el 2011, any en què va fundar la Coalició d'Independents d'Andorra la Vella i que va guanyar les eleccions comunals el mateix any. De la seva etapa com a cònsol, en queda el llegat, entre d'altres, dels pisos del Jovial, les noves dependències comunals a la plaça Lídia Armengol.

Abans d'acabar el seu segon mandat, es presenta en coalició amb DA a les eleccions generals i comença la seva etapa com a ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació. Una etapa curta que va decidir tallar el gener del 2016, quan es va trencar el pacte entre Cd'I i DA.

És en aquell moment que decideix abandonar la política i tornar a exercir d'advocada. Un dels casos que va portar va ser el de Joan Samarra, fundador d'Orfund, el qual va demandar el ministre de Finances i portaveu arran de tot l'afer relacionat amb els papers de Panamà. 

Informa: A.Pifarre/Laia Ferré Marot

Comparteix: