Mortés, sobre el creixement del país: "Si no hi ha suficients habitatges per poder acollir la mà d'obra, s'hauran de buscar altres solucions"

www.andorradifusio.ad

És imprescindible mantenir un model urbanístic moderat i sostenible a Ordino, indistintament del color polític del pròxim consolat. Així ho assegura Josep Àngel Mortés pocs mesos abans de tancar els vuit anys com a cònsol major. Creu que els residents tenen dret a disposar d'habitatge, però recorda que si en calen de nous, l'única via és el model transfronterer.

En vuit anys Ordino ha modificat en dues ocasions el pla urbanístic, cosa que segons Josep Àngel Mortés, evidencia la intenció d'un creixement moderat i sostenible. I així ha de continuar. Per això està segur que el nou equip comunal que resulti de les eleccions no variarà aquesta filosofia, perquè considera que els ciutadans no ho entendrien.

En aquest sentit, Mortés diu que la modificació també "ve donada per l'entorn que hi ha. Tothom és conscient que és necessari aquesta modificació, que és necessari continuar conservant a la parròquia el seu patrimoni natural". A més, creu que ningú "difícilment pot anar en contra d'això".

Assumeix que la manca d'habitatge de lloguer és un dels grans problemes del país, que afecta sobretot els treballadors. Uns treballadors als quals Mortés reconeix el dret a disposar d'un habitatge digne, a preu raonable, en territori nacional, ja que han aportat molt al país. "Des d'aquest punt de vista hem d'estar agraïts i hem de facilitar al màxim que puguin viure d'una forma digna al nostre país", afegeix.

Una altra qüestió serà si el creixement del país es manté i en calen de nous. Per tant, no descarta que s'hagin de buscar altres formules, com el model transfronterer. "A partir d'aquí és cert que tot té limitacions. Si al país no hi ha suficients habitatges per poder acollir aquesta mà d'obra, s'hauran de buscar altres solucions".

Mortés creu que deixarà el consolat amb un balanç positiu. Destaca que s'ha aconseguit transformar la parròquia, però conservant el patrimoni natural.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Avís groc per altes temperatures amb màximes que poden superar els 35 graus L'arribada de La Vuelta tindrà afectacions de trànsit el 28 i el 29 d'agost