Mortés defensa la venda d'Ordino-Arcalís i recorda que el comú perdia cada any uns 500.000 euros

www.andorradifusio.ad

El cònsol major d'Ordino està convençut que la venda de la majoria d'accions d'Arcalís a Saetde va ser la millor solució perquè l'estació tingués inversió. En una entrevista a RTVA, ha explicat que tornaria a actuar de la mateixa manera i que amb la candidatura de reserva de la biosfera han de situar la parròquia a la primera línia del turisme de neu i muntanya. Una resposta que si és positiva, podria facilitar la candidatura de país que estudia el Govern.

Josep Àngel Mortés tornaria a actuar exactament igual que ho va fer, avui, amb la venda de les accions d'Ordino-Arcalís. Està convençut que és el que necessitava la parròquia i que d'aquí a un futur no massa llunyà les veus crítiques li donaran la raó.

Ha recordat que el comú destinava cada any a l'estació més de mig milió d'euros a fons perdut i que per una qüestió d'endeutament no s'hi podia invertir. Afegeix que "al final del que es tracta és que estem dins de la societat i decidim conjuntament els projectes". "Era la millor solució perquè l'accionista que ha entrat és del país i coneix perfectament el món de la neu. A més, aprofitem moltíssimes sinergies amb Grandvalira".

La compra del 76% de Secnoa per part de Saetde ha permès fer inversions importants de manera immediata, com la del telecabina Tristaina, que ha canviat per complet la filosofia de l'estació.

Un aspecte que també ajudarà que promotors privats vulguin invertir a la parròquia, així com també la candidatura per convertir-se en reserva de la biosfera. Mortés és optimista i posa en relleu "la important feina que s'ha fet amb la participació ciutadana". Si s'aconsegueix, "aquesta etiqueta situarà la parròquia a nivell mundial".

La resposta de la UNESCO hauria d'arribar entre els mesos de juny i juliol del 2020. Per tot el conjunt, Mortés confia que això ajudi a convertir la parròquia en un referent del turisme de neu i muntanya.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Karen Figueiredo

Comparteix:

La llenceria vermella per la nit de Cap d'Any, una tradició encara ben viva Una trentena de joves fan torns a Càritas perquè cap nen es quedi sense joguina