ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mortés veu complicat reeditar el pacte del 2019 entre ACO, SDP i Liberals

www.andorradifusio.ad

Reeditar un pacte electoral com el del 2019 a Ordino és difícil, sobretot amb els liberals. Així ho considera el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que assegura tenir molt clar qui hauria de liderar la candidatura d'ACO, tot i que encara no vol avançar el nom.

Al tram final del seu mandat, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, veu difícil establir pactes electorals com els que van protagonitzar ACOSDP i Liberals fa quatre anys. Sobretot pel que respecta a una possible aliança amb la implicació de Liberals.

Per a Mortés certes circumstàncies que van succeir durant les eleccions generals irremissiblement tindran afectació en les comunals. "Hem de ser clars i veure la situació real. La situació de Liberals en aquests moments jo crec que és complexa. Parlo des de fora perquè no conec internament els problemes que puguin tenir". D'aquesta manera, afegeix que vist els resultats i com ha anat "i que han sorgit nous partits que han sorgit el panorama polític ha canviat completament de les passades comunals a què venen és completament diferents".

Donat que amb aquest completarà els 8 anys seguits de mandat que permet la lleiACO haurà de trobar un nou cap de llista. Tot i no voler avançar el nom, l'actual cònsol reconeix que té clar quin seria el seu candidat preferit. Així ho ha comentat Mortés. "No vull enganyar. Sí que tinc al cap la persona, però clar al final no soc jo qui pren la decisió ni molt menys. Evidentment, jo faré la proposta de la persona que cregui, igual que altres persones poden fer altres propostes".

Mortés finalitzarà la seva trajectòria com a cònsol major amb la sensació que s'ha pogut dur a terme la major part de projectes i ha assegurat que es mantindrà lligat a la política, tot i que no sigui de forma activa.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: