ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mossèn Ramon de Canillo programa una missa diària des del 27 d'agost fins al dia de Meritxell per compensar la manca dels oficis més populars

www.andorradifusio.ad

La festivitat de Meritxell del 2020 serà recordada per molts com la primera en què no se celebren les misses de les 7 i les 9 del matí. Uns oficis que la pandèmia del coronavirus ha obligat a anul·lar. Es manté, però, la de les autoritats, que tindrà, això sí, un aforament limitat i només es podrà accedir amb invitació. Per compensar la manca dels oficis més populars i apreciats mossèn Ramon ha decidit celebrar una missa diària a les 7 de la tarda del 27 d'agost fins al dia de Meritxell. 

La Covid-19 no hauria de deslluir l'any meritxel·lià que commemora el centenari de la coronació de la Verge de Meritxell amb actes durant tot l'any. Així ho creu mossèn Ramon, que sí que lamenta que el dia 8 de setembre no es pugui celebrar com és habitual.

La situació sanitària causada pel coronavirus ha obligat a anul·lar les misses més preuades pels pelegrins, com són les de les 7 i 9 del matí i la del vespre. Es farà una única missa, la de les autoritats a les 11.

Una cerimònia presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives amb les autoritats, els Petits Cantors i uns setanta convidats dels mossens de cada parròquia.

Per compensar la manca d'oficis mossèn Ramon ha decidit fer dotze misses del 27 d'agost al 8 de setembre, una xifra que vol representar els dotze estels de la corona de la Verge, ha explicat. Seran a les 7 de la tarda i "cada missa tindrà un lema referent als valors del país, com l'himne andorrà o Verdaguer".

Ha recordat que el santuari estarà obert a tothom de 7 del matí a 12 de la nit per fer la pelegrinació. L'accés només es tancarà de 10 a 12h per a la missa d'autoritats. El que no es podrà fer és el tradicional petó a la medalla de la Verge, que es retirarà.

Ha insistit en la importància de la celebració de l'any meritxel·lià que s'iniciarà aquest setembre i es clourà el setembre vinent i que vol recordar el centenari de la coronació de la Verge i patrona d'Andorra el 1921.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.226.241.176